Notice: Undefined property: stdClass::$permalink in /home/poliklin/public_html/plugins/content/kasocialsharing.php on line 400

Notice: Undefined index: use_ids in /home/poliklin/public_html/plugins/content/kasocialsharing.php on line 413

Notice: Undefined variable: plgConfig in /home/poliklin/public_html/plugins/content/kasocialsharing.php on line 185

Bol

PITANJE:
Imam 28 godina. U 13. sam tjednu trudnoće. Svo ovo vrijeme osjećam bol u predjelu donjeg dijela trbuha s povremenim probadanjem u lijevom i desnom dijelu. Prethodna dva dana bol se intezivirala u desnom donjem dijelu trbuha sa još jačim povremenim "probadanjima". Moram spomenuti da mi je 95.god. odstranjen lijevi jajovod kao posljedica vanmaterične trudnoće. Dosadašnji ginekološki pregledi su bili uredni,a mišljenje doktora je da bol koju osjećam, dolazi od priraslica operacijskog ožiljka. Trebam li biti zabrinuta?
 
ODGOVOR:Potrebno je da uz ginekološki pregled napravite UZV, urinokulturu, te obrisak grla maternice na klamidiju, ureaplazme, mikoplazme, aerobe i anaerobe.Bol može biti urokovana nekim od ovih infekata. Vrlo često se takova bol javlja u ranoj trdnoći kod prvorotka usljed rasta i širenja maternice i postupno tijekom trudnoće nestane. Kao što ste naveli može biti i posljedica prethodne operacije i priraslica koje obično nakon takove operacije nastaju.Ako se bolnost pojačava javite se na pregled ranije jer će vaš ginekolog ocijeniti da li vam treba propisati neki analgetik i anksiolitik koji se može primijeniti u trudnoći.