Notice: Undefined property: stdClass::$permalink in /home/poliklin/public_html/plugins/content/kasocialsharing.php on line 400

Notice: Undefined index: use_ids in /home/poliklin/public_html/plugins/content/kasocialsharing.php on line 413

Notice: Undefined variable: plgConfig in /home/poliklin/public_html/plugins/content/kasocialsharing.php on line 185
PITANJE:
Već je više od godine dana od kada mi je i uretarnog brisa izolirana bakterija Escherichia coli. Liječio sam se raznim antibioticima, ali bez većih rezultata. Posljednja terapija je bila prašak MONUROL koji se uzima jednokratno. Nakon toga nalaz je bio uredan. Poslije nekog vremena ponovo sam osjetio iste tegobe (svrab) i nakon ponovnog uzimanja uretarnog brisa pokazalo se da je bakterija ponovo prisutna (obilan porast). Napominjem da je moja supruga radila istu pretragu i nalaz je uredan. Molio bih savjet u liječenju i nešto opširnije podatke o problemu koji me muči već duže vrijeme. Imam 27 godina i nalaz ejakulata je pokazao pokretnost spermija od 69%. Moja supruga i ja bismo željeli dijete ali zbog ovog problema u tome ne uspijevamo već više od 3 godine.
 
ODGOVOR:Ukoliko nalaz E. coli iz obriska vaše uretre označava zaista infekciju mokraćnog sustava, a i radi Vašeg dodatnog problema, trebate dopuniti pretrage radi pokušaja dokaza lokalizacije infekcije urotrakta, te se liječiti prema nalazima. Ako se radi o upali prostate, što je najčešći uzrok recidivirajućim infekcijama urotrakta u muškaraca, tada se trebate liječiti antibioticima kontinuirano najmanje mjesec dana i to ciljano prema nalazu. Ako Vaša supruga ima tegobe, treba se i ona pretražiti i liječiti. Vi dakle trebate pregled urologa, te obradu tri mlaza mokraće i eksprimata prostate na leukocite i na bakterije, te posebno bris uretre i eksprimat na klamidiju, zatim još eksprimat na mikoplazme i na Trihomonas vaginalis. Ako to ne možete učiniti u mjestu vašeg boravka javite se na Infektivnu kliniku u Zagrebu- tel. 4603 187- radi dogovora za pretrage. Vaša supruga traba učiniti pregled mokraće i urinokulturu, te vaginalni bris bakt. na mikoplazmu, na vaginalni trihomonas, kao i izolaciju klamidije iz uretre i iz endocerviksa. Pretrage se mogu učiniti kod nas na Infektivnoj klinici, dogovor na isti broj telefona.